Ditec ALIMAX gyorsműködésű ipari kapu

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

 

 

Ditec ALIMAX
gyorsműködésű ipari kapu

Ipari környezet és tisztaság nem minden esetben egyeztethető össze problémamentesen. Különösen élelmiszer- vagy gyógyszeripari létesítmények esetében kardinális a kérdés, hiszen meg kell felelni az ipari szabványoknak, sajátos elvárásoknak. Éppen erre a feladatra fejlesztette ki Európa vezető ipari kapu gyártója, a svéd Ditec cég, az Alimax gyorsműködésű ipari kapu megoldást.

A Ditec, mint Európa legnagyobb automatizált kapuit gyártó cége az ipari kapu területén is minőségit alkotott. Mint mindegyik gyorskapu esetében az Alimax gyorsműködésű ipari kapu is egyszerű felépítésű, stabil és megbízható. Az ipari gyorskapuk közös jellemzője. hogy a PVC alapanyagból készült ponyva egy sínrendszer segítségével feszül ki a kapu két oldala között. Ez mozog nyitáskor és záráskor fel, illetve le úgy, hogy az ipari kapu ponyvája feltekeredik a főtengelyre. A technika gyors nyitást és zárást tesz lehetővé, főleg abban az esetben, ha a motor is megfelelően minőségi választás. A Ditec Alimax gyorskapu egy háromfázisú villanymotorral vagy egyfázisú inverteres motorral kerül beszerelésre. A motor ipari teljesítményének köszönhetően a gyorskapu nyitási sebessége 1,5 m/s.

A Ditec Alimax gyorsműködésű ipari kapu különlegessége a nagyfokú tisztántarthatóság. Ez a jellemzője még a többi ipari kapu közül is kiemeli. Nem csak a ponyva PVC anyagának, de az ipari kapu szerkezetét bevonó epoxi anyagnak is köszönhető. A Ditec Alimax gyorskapu akár vegyszerrel is tisztítható.

Mindezek mellett a gyártó a biztonsági kérdéseket is szem előtt tartja, így a Ditec Alimax gyorsműködésű ipari kapu a beépített érzékelőknek és a hatékony fékeknek köszönhetően képes azonnal megállítani a kapu mozgását, amint akadályt érzékel. Ezzel egyszerűen elkerülhetőek a balesetek. Ugyanakkor előfordul, hogy az ipari kapu útjában áll a közlekedőknek, és véletlenül nekimegy pl. egy targonca. A Ditec Alimax gyorsműködésű ipari kapu esetében ez sem jelent problémát, hiszen a kapu ponyvája önjavító. Így az erőhatás következtében kifűződő ponyva egy működési ciklus alatt képes visszaállni a megfelelő helyzetbe és tovább végezni a feladatát.

A vállalkozás biztos lehet a dolgában, amikor egy Ditec Alimax gyorsműködésű ipari kapu beszerzését fontolgatja. A kapu rendelkezik a szükséges előírások és szabványok megfelelőségi nyilatkozataival, ráadásul a gyártó ISO 9001 minősítés szerint dolgozik. A megbízhatóság és minőségi működés mellett egy ipari kapu esetében is fontos szerepet játszhat a stílus, a megjelenés. Az esztétikusabb illeszkedés miatt a Ditec Alimax gyorsműködésű ipari kapu több színben, illetve részben vagy teljesen átlátszó kivitelben kerül forgalomba. A gyorskapu alkatrészei külön-külön is cserélhetőek, ami jelentős költségmegtakarítást is eredményezhet Önnek.

A Ditec Alimax gyorsműködésű ipari kapu felhasználási helye elsősorban a nagy tisztasági követelményeket szem előtt tartó vállalkozások. Kiválóan alkalmazható a gyógyszeripar vagy az élelmiszeripar különféle területein. A Ditec Alimax gyorsműködésű ipari kapu a minőséget és a megbízhatóságot nyújtja.

Hozzászólások lezárva.