Minirol ipari redőnykapu

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

 

 

Minirol ipari redőnykapu

Gazdaságos és praktikus megoldást kínál a Minirol ipari redőnykapu minden ipartelepi és raktárépület megoldáshoz. Sem a helyigénye, sem pedig a kiépítése nem igényel komoly előfeltételeket, így szinte bármilyen ipari épület kiváló nyílászárója lehet.

A Minirol ipari redőnykapu felépítése

A gyártó egyszerű érvekre támaszkodva alkotta meg a Minirol ipari redőnykapu forma- és funkcióvilágát. Az elsődleges szempont a hosszú élettartam, a megbízható és biztonságos működtetés, valamint a stílusos megjelenés és természetesen a kedvező árfekvés volt. Ezt egészítették még ki a széleskörű alkalmazhatósággal. A Minirol ipari redőnykapu ezeknek a feltételeknek a jegyében jön le a gyártószalagról.

A Minirol redőnykapu legnagyobb előnye az ún. úszótengely. Az egyéb típusoknál ugyanis a feltekeredő lamellák, a redőnykapu kivitelezési sajátosságai miatt, kisebb vagy nagyobb szögben ereszkednek bele fentről az oldalsó megvezető sínbe. Minél kisebb ez a szög, annál nagyobb súrlódás keletkezik a lamella és a sín között. Ez hangosabb működéssel, illetve hosszútávon gyorsabban kopó alkatrészeket jelent.

Ezt küszöböli ki a Minirol redőnykapu úszótengelye, amelyik a lamellák feltekeredésének mértékében változtatja a pozícióját. Így elérhető, hogy a tengely és az oldalsó megvezető sínek mindig optimális szögben helyezkedjenek el egymáshoz képest. A Minirol redőnykapu úszótengelyének köszönhetően jelentősen csökken súrlódás, ezáltal csökken a zaj, valamint csökken a felesleges kopás mértéke is. Az úszótengely olyan megoldás, ami által a redőnykapu csendesebben működik és hosszabb lesz az alkatrészek élettartama.

A hosszú élettartam jegyében a Minirol ipari redőnykapu minden acél eleme horganyzott, ráadásul védőlakkal is be van vonva. Kiválóan ellenáll a korróziónak, akár kültéri telepítéshez is használhatjuk. A kaput felépítő lamellák aránylag keskenyek, így a Minirol ipari redőnykapu képes meglehetősen kis helyre feltekeredni. A lamellák felépítése szendvicsszerkezetű, ami azt jelenti, hogy a duplafalu acéllemez belsejében egy hőszigetelő hab található. Ennek köszönhetően a redőnykapu kiváló hőszigetelési értékkel is jellemezhető, amely Önnek és cégének jelentős energia-megtakarítást is eredményezhet.

A masszív felépítésű lamellákat egy igen strapabíró sínrendszeren mozgatja a nagy teherbírású, intenzíven terhelhető motor. A sínrendszer, valamint a csatlakozók profilja egyszerű megoldás keretében kínálják a könnyed, gyors és halk működést. Természetesen ehhez jól hozzájárul a Minirol ipari redőnykapu motorja is. Az alapesetben háromfázisú, 400 voltos ipari motor IP54 védettségével szinte bármilyen környezetben kifogástalanul használható, de igény esetén a Minirol ipari redőnykapu szerelhető egyfázisú, 230 voltos motorral is. A motor teljesítményére és a kapu kivitelére jellemző, hogy működésekor a maximális átlagos nyitási sebesség akár 660 mm/s. Fontos megjegyezni, hogy a kapu alap tartozéka a zuhanásgátló is.

A Minirol redőnykapu nem csak halkan és gördülékenyen képes mozogni, hanem nagyon gyorsan is. Ebben még a hőszigetelt lamellák sem akadályozhatják meg, így akár 1,7 méter / másodperc sebességgel nyílik ki Ön előtt. Nemhogy akadályozza, de még segíti is a munkát, hiszen nincs felesleges időveszteség, várakozással töltött másodpercek, amelyek egy-egy nap folyamán akár jelentős időtartamot is képesek kiadni. A gyors mozgás ezen felül csökkenti a felesleges hőcserélődést is, így a beltér fűtésére vagy éppen hűtésére fordított energia kevesebb lesz, mint a normál gyorsaságú kapuk esetében.

Normál üzemmódban a Minirol ipari redőnykapu nyomógombbal nyitható, de szerelhető komplett automatikus kivitelben is. Így a redőnykapu már tartalmazza a biztonsági fotocellákat, a rácsukódás elleni védelmet, a távirányítót, vagy akár egy komplett beléptető rendszer részeként is üzemelhet. Minőségi kivitelezésére jó példa, hogy a Minirol ipari redőnykapu áramkimaradás esetén is nyitható-zárható, nem okoz fennakadást a használata.

Egyedi igényeket is képes kielégíteni a Minirol ipari redőnykapu, mégpedig a kaput felépítő panelek különféle megoldásait tekintve. Választhatunk a tömör és hőszigetelt, a szellőzőrácsos, az ablakos vagy éppen a lyukacsos profilok, illetve ezek variációi közül.

Hol használhatjuk a Minirol ipari redőnykapu megoldásokat?

Ipari környezetben szinte bárhol jó hasznát vehetjük a Minirol ipari redőnykapunak. Kiválóan alkalmazható raktárépületek szigetelt vagy szigeteletlen megoldásaként, illetve légáteresztő funkcióval, de teremgarázsok bejárataként is megállja a helyét. Minden nagy igénybevételű helyre javasolható. A Minirol ipari redőnykapu kivitelezését nézve újabb nagy előny, hogy az átjáró mindkét oldalára gond nélkül telepíthető. Használhatjuk belül vagy kívül, mindössze egy esővédő házra van szükségünk a homlokzati megoldás esetén. A Minirol ipari redőnykapuval lefedhető nyílás legnagyobb mérete akár 11 m szélességű és 8 méter magasságú is lehet.

Természetesen a Minirol ipari redőnykapu stílusát tekintve is jól idomul az igényekhez. A panelek különféle funkciói mellett nagy szerepet kap a kapu színe is. Az alap esetben natúr felületkezelt alumínium felület választható bármilyen RAL színben is. Ez kiválóan képes a Minirol ipari redőnykaput stílusosan beilleszteni az épület harmonikus összhangjába, megtartva a kapu minden funkcionalitásbeli előnyét.

A Minirol ipari redőnykapu minőségi, megbízható, ugyanakkor biztonságos és esztétikus megoldás az Ön ipari kapu igényére is.

Hozzászólások lezárva.